Joukkueet

Tältä sivustolta löydät FC POHU-joukkueiden yhteystiedot. Ota yhteyttä, mikäli sinua kiinnostaa jalkapallon pelaaminen hyvissä olosuhteissa, omalla tasolla.

Tervetuloa FC POHU pelaajaksi!

Seurassamme pelataan jalkapalloa joukkueessa  6-vuotiaista ikämiehiin. Ikäluokasta riippumatta kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita, vaikka ei olisikaan aiemmin pelannut jalkapalloa.

Seuramme joukkueet harjoittelevat pääsääntöisesti Haagan, Kannelmäen ja Pitäjänmäen lähialueilla.

Miten liitymme mukaan joukkueeseen?

Joukkueen valinta ja ilmoittautuminen

Mitä otan mukaan ensimmäisellä kerralla?

Liikuntaan sopivat varusteet varusteet, juomapullo ja pallo. Ota mukaan myös säärisuojat, jos sinulla sellaiset jo on. Tarvittaessa saat harjoituksissa myös lainapallon. Pääasia on että saavut paikalle, siitä se lähtee!

Kustannukset?

Maksut ovat joukkuekohtaisia. Lisätietoja seuramaksuista löydät täältä.

Parhaiten maksuista ja toiminnasta osaa kertoa joukkueenjohtaja ja urheilutoiminnasta ikäluokan vastuuvalmentaja tai seuran valmennuspäällikkö.

FC POHU on perinteinen paikallinen futisseura, jossa pääset pelaamaan omalla tasollasi!

Tutustu seuran arvoihin ja strategiaan täältä Toimintamme on tavoitteellista ja pyrimme kehittämään toimintaamme jatkuvasti.

Miten tilaan FC POHU varusteet?

FC POHU varusteet tilaat helposti netistä tai myymälästä. Lisätietoja FC POHU varusteista ja tilaukset Seurashopista.

FC POHU pukeutumisohjeistus talven ulkotreenaamiseen

Nopeaa tukea talven treeneihin pukeutumiseen löydät Palloliiton YouTubesta https://www.youtube.com/watch?v=z6pfbAPHOMk

Perusteellisemmin pukeutumisesta talven ulkotreenihin:
Nuoren urheilijanalun (ja aikuisen) pukeutumisessa on tyypillisesti kaksi yleistä ongelmaa. Vaatetta on joko liikaa tai liian vähän. Molemmat ovat ongelmia. On helppo ymmärtää, että jos on kylmä mutta urheillessa myös liika kuumuus on ongelma. Silloin hikoillaan runsaasti ja kun sen jälkeen pysähdytään, palellutaan. Pukeutuminen talvella urheiluun ei ole sama asia kuin pukeutuminen talvella ulkoiluun / ulkoleikkeihin.

Erityistä huolellisuutta tulee kiinnittää:
1. pään ja kaulan alueen
2. käsien / sormien alueen 
3. jalkojen / varpaiden alueen pukeutumiseen.

1. Pään / kaulan alue
a. Ylivoimaisesti suurin osa kehon lämmöstä karkaa pään / kaulan alueen kautta. Siksi näihin  tulee kiinnittää huomiota, erityisesti pakkassäillä
b. Hyvä perusvaruste pelaajalle löytyy seurashopista. Tuubihuivi lämmittää kaulan aluetta tehokkaasti, sen saa vedettyä tarvittaessa myös korvien / kasvojen alueen lisäsuojaksi pipon alle tai päälle https://pohu.seurashop.fi/index.php?route=product/product&path=200&product_id=2276
c. Napakammilla pakkasilla loistava varuste pään / kaulan alueelle, pipon alle, on silkkihuppu. Sillä saa suojattua myös leukaa / poskipäitä paleltumiselta. Toimii hyvin pipon alla.
d. Kuten muuallakin, kerrospukeutuminen pään alueella helpottaa harjoituksen aikaista  lämmönsäätelyä. Ohuen hupun päällä olevan pipon voi helposti ottaa hetkeksi pois, jos on liian hiki ja pipo takaisin kun vähän jäähtyy. Sen sijaan, että vaihtoehto olisi pipo päässä / pipo pois.

2. Käsien / sormien alue
a. Seurashopista löytyy myös talviharjoitteluun suunniteltu käsine, joka on ok yleiskäsine 
viileän / kylmän kelin harjoitteluun https://pohu.seurashop.fi/index.php?route=product/product&path=200&product_id=1136
b. Muutoin hanskoja hankkiessa kannattaa kysyä myyjältä pyöräilyyn tai murtomaahiihtoon tarkoitettuja hanskoja. Näistä löytyy ”joka kelille” sopivia vaihtoehtoja. 
c. Kylmillä keleillä ohut rukkasmalli parempi kuin paksu sormikasmalli. Ohuen rukkasen alle voi helposti lisätä lämpöä ohuilla sormikkailla
d. Puuvilla / villasormikkaat yksin ovat huono valinta, ne kastuvat ja niistä menee viima läpi.

3. Jalkojen / varpaiden alue
a. Isoin haaste talvella on kosteus. Kentällä on +-0 keleillä usein hiukan märkää lunta / loskaa. Jalkapallokengät läpäisevät kosteutta / märkää keskimäärin paljon, joten sukkaan kengässä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.
b. Merinovilla / villasekoitesukka paras vaihtoehto jalkapallokengän sisään talvella ulkona. Pitää jonkin verran lämpöä myös märkänä. Huom! Ei tavallinen villasukka vaan urheiluun suunniteltu, ohuempi ja paremmin istuva sukka!
c. Kerrospukeutuminen: Kylmemmillä (-5 alkaen) keleillä osa hyötyy toisesta sukasta yllämainitun päällä. Tämä vaatii kengässä taas tilaa, ahtaat kengät lisäävät kylmettymistä. Hankkiessasi uusia kenkiä talveksi, huomioi tämä ostamalla ½-1 koko isompi kenkä kuin ostaisit kesälle.
d. Puuvillasukka huonoin mahdollinen vaihtoehto alimmaksi kerrokseksi jalkaa vasten.

Yleisesti pukeutumisesta:
Suosi kerrospukeutumista. Mieluummin usea ohut kerros kuin yksi paksu. Toppatakki / toppahousut eivät ole parhaat harjoitusvarusteet talvella. Vältä puuvillaa ihoa vasten, joka on kosteana kylmä ja suosi urheilukerrastoja / merinovillaa / silkkiä ihoa vasten.

Yleissääntönä talven treeneihin:
1. Alle kerrasto (ei puuvilla jos mahdollista).
2. Päällimmäiseksi kerrokseksi tuulen / veden pitävä kerros, esim. https://pohu.seurashop.fi/index.php?route=product/product&path=200&product_id=1940
3. Edella mainittujen kerrosten väliin lisätään kerroksia tuulen ja lämpötilan mukaan.

Esimerkkinä, toimii tämä urheillessa: 
+5 - 0 ohut kerrasto (pitähihainen paita ja housu) + ohuet tuulihousut, ohut pitkähihainen paita + tuulitakki
+/- 0 - -5 ohut kerrasto (pitähihainen paita ja housu) + tuulihousut (paksummat), hiukan paksumpi pitkähihainen paita + tuulitakki
-5 - -10 paksu kerrasto (pitähihainen paita ja housu) + tuulihousut, hiukan paksumpi pitkähihainen paita + sadetakki. Säädän lämpöä näiden lisäksi tuubihuivilla, silkkihupulla, sukkien paksuudella ja hanskoilla.

Toppahousut ja takit sopivat keskimäärin todella huonosti jalkapalloharjoitteluun – ne on liian kuumat, kun ruvetaan liikkumaan. Talven ulkotreeneihin olisi aina syytä tulla varustautuneena ainakin: Vaihtokengät, vaihtosukat, vaihtohanskat, vaihtopipo. Varusteet saa jätettyä sisään treenin ajaksi. Näin treenien jälkeen saa vaihdettua kuivaa ainakin kriittisiin kohtiin. Kylmemmällä kelillä aina myös toppatakki + housut vedettäväksi treenikamojen päälle treenien jälkeen (ns. kuorikerrkokseksi).

Ekat kylmät on aina hankalimmat kylmät. Kun totutaan talveen, voidaan treenata vaikka olisi 15 pakkasta. Suosittelemme perehtymään ja hankkimaan tarvittaessa varusteita niin, että voidaan turvallisesti treenata. Kaikki hankitut lisävarusteet kylmää vastaan ovat avuksi myös muussa vapaa-ajan liikunnassa.‍