Sakari Mattila

Asuin sinä aikana Pohjois-Haagassa ja oli nasta ja helppo päästä treenaamaan lähellä. Kesällä harjoiteltiin kirkon kentällä, hiekalla tietenkin, sekä talvisin PHYK:n sisäsaleissa. Aloitin jalkapallon Malminkartanon Pedoissa kun olin viitisen vuotta. Aika nopeasti kuitenkin vaihdoin Pohuun, olisinkohan ollut siinä 7 vuoden paikkeilla.

Muistan, että pelasin aina hyökkääjää ja tein paljon maaleja. Yhdestä turnauksesta onkin jäänyt hauska muisto. Pelasimme Lassilan Urheilupuistossa omaa turnaustamme ja jokaisen maalin jälkeen oli mikrofonissa joku selostaja joka ilmoitti maalintekijät. Oli hienoa kuulla kun oma nimi tuli monta kertaa kaiuttimista.

Jonkin ajan päästä minulle alettiin ehdoittelemaan jo vuotta vanhempien kanssa pelaamista. Pääsinkin vain "kakkosjengiin" ja se harmitti paljon. Olin tottunut voittamaan omassa joukkueessa ja sitten kun menin vuotta vanhempien huonompaan joukkueeseen niin hävisimme aina. Mä oon aina vihannut häviämistä ja siks alko menee maku koko hommasta. Omasta mielestäni olin jo täysin valmis siihen parempaan 88-ryhmään. Tämä olikin sitten loppupeleissä ratkaseva tekijä kun päätin vaihtaa joukkuetta HJK kaupunginosa joukkueeseen.

Pohuvuodet olivan siinä 95-99 paikkeilla suunnilleen. Ikää ei ollu paljon mutta paljon halua .. POHU oli sikäli mielenkiintoinen seura, että se toi kaikki haagalaiset yhteen. Hyvä niin, sitä kautta tutustuin erittäin moneen haagalaiseen ennen kuin mahdollisesti tiet jakoivat vähän eri suuntiin.

Itsellä tavoitteet olivan aina päästä ammattijalkapalloilijaksi. Sen on jo saavutettu, nyt sen pitäminen mahdollisimman pitkään on seuraava tavoite. Pitkä ja onnistunut ura!

POHU:n junnuille toivotan nautinnollista elämää pallon parissa. Ja ennen kaikkea sitä oikeaa iloa minkä POHU minullekin antoi. Sitä oikeaa kilpailuhenkeä sekä onnistumisen tuomaa iloa..

Sakari Mattila

http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/Sakari%20Mattila%20saa%20vihdoin%20vastuuta/art-1288352436213.html