Sosiaalisen median pelisäännöt

Parhaimmillaan sosiaalisen median eri muodot tarjoavat mukavaa ajanvietettä ja tärkeää tietoa. Mutta niin verkossa, kuin elämässä muutenkin, kaikki ei ikävä kyllä aina ole sitä, miltä päällisin puolin voi vaikuttaa. Koska lähtökohtaisesti hyviinkin asioihin voi liittyä väärinkäytöksen riskejä, toivomme, että luet ajatuksellä läpi alla oleva seuramme sosiaalisen median pelisäännöt ja otat ne huomioon liikkuessasi sosiaalisessa mediassa.

1. Ole aina varovainen ja käytä tervettä järkeä käyttäessäsi internetiä

2. Älä koskaan luovuta ulkopuolisille mitään henkilökohtaisia tietojasi, kuten käyttäjätunnustasi ja salasanaasi. Niin voit olla varma että edustat vain itse itseäsi.

3. Jos jokin asia epäilyttää edes vähän, käänny aina välittömästi sellaisen ihmisen puoleen, johon voit aidosti luottaa.

4. FC POHU suosittelee, että alle 13-vuotiaat eivät käytä mitään sosiaalisen median muotoja ilman vanhempien läsnäoloa tai suostumusta.

5. Harkitse mitä ja kenelle kaikille haluat kertoa yksityiselämästäsi verkossa, valmennettavillesi, heidän vanhemmilleen tai valmentajallesi.

6. Muista, että jos julkaiset oman kuvasi, on se potentiaalinen väärinkäytön kohde. Muiden kuvia ei saa julkaista ilman lupaa.

7. Älä kiusaa ketään tai puhu kenestäkään epäasiallisesti.

8. Muista, että myös internetissä edustat omaa seuraasi (FC POHU) ja koko lajia.

9. Jokainen käyttäjä on samanarvoinen ja yhtä tärkeä

10. Pyri olemaan hyvä esimerkki muille niin verkossa kuin sen ulkopuolellakin

11. Vaikka esiintyisit internetissä anonyyminä, käyttäydy niin kuin toimisit omalla nimelläsi.

12. Pidä huolta omasta mobiililaitteesta ja suojaa se mahdollisimman hyvin.