HPS, Gnistan ja FC POHU sopimukseen tyttöjen GPS-yhteistyöstä

11.1.2016

Kolme helsinkiläistä jalkapalloseuraa, HPS, Gnistan ja FC POHU, ovat sopineet yhteistyöstä tyttöjoukkuetoiminnassa. Yhteistoiminta alkoi jo neljä vuotta sitten 99-ikäluokan yhteistyön myötä. Kaudella 2016 GPS-yhteisjoukkueet pelaavat jo ikäluokissa 1998-2003. Loppiaisena yhteistyöhön osallistuvien seurojen puheenjohtajat paaluttivat yhteistyön periaatteet allekirjoittamalla yhteistyösopimuksen.

Sopimukseen pääseminen vaati jokaiselta seuralta joustoa ja aitoa tahtoa yhteistyöhön. "GPS-toiminta takaa, että tyttöjä on riittävä määrä, jotta voimme taata vanhimmissa tyttöikäluokissa mielekästä toimintaa sekä harrastajille että tavoitteellisemmin jalkapalloon suhtautuville. Samalla korostamme kasvatuksellisuutta, hyvää yhteishenkeä ja solidaarisuutta riippumatta omasta tavoitetasosta", toteavat puheenjohtajat kuin yhdestä suusta. Yhteistyön onnistuminen vaatii keskinäisen luottamuksen lisäksi avointa ja hyvää keskinäistä vuorovakutusta.

Myös seurakehityspäällikkö Silja Ranta Palloliiton Helsingin piiristä on ilahtunut sopimuksesta: "GPS-toiminta on pitkäjänteistä seurajohtoista futisyhteistyötä, jolla lisätään harrastusvaihtoehtoja murrosikävaiheeseen. Yhteistyö toimii kannustavana esimerkkinä muille seuroille ja muunlaiselle yhdessä tekemiselle", toteaa Silja Ranta