Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

30.12.2016

Vuosi 2016 lähestyy loppuaan ja on aika siirtää katseet ja ajatukset jo tulevalle vuodelle.

Vielä kuitenkin pari ajatusta kuluneesta kaudesta. Seuran edustusjoukkue pelasi hyvän kauden ja palkintona nousu takaisin Kolmoseen, joka on ollut ”edarin” paikka jo vuosikymmeniä. Pari ”lipsahdusta” Kakkoseen, samoin kuin Neloseenkin on nähty, mutta Kolmonen on ollut se ”oma” juttu. Kolmoseen noussut ”edari” valmistautuu kauteensa pelaamalla Kolmosen talvisarjaa, sekä muutamia muita harjoitusotteluita tuttujen valmentajien johdolla. Muutama uusikin peluri ryhmään mahtuu, vaikka vanhakin kaarti taitaa kasassa aika hyvin pysyä.

Kuluneen vuoden aikana myös aloitettiin valmistelut tulevaa juhlavuotta ajatellen ja Lassila vihreäksi projektin osalta.

Tuleva vuosi on mielenkiintoinen monella tapaa. Seuramme täyttää 60 vuotta. Olemme vuotta nuorempi kuin Pohjois-Haagan Yhteiskoulu, joka on ollut opinahjo myös monelle pohulaiselle. Pohjois-Haaga kasvoi 1950-60-luvulla ripeästi ja oli tarve myös seuralle, jonka päälajina oli jalkapallo, mutta myös jääkiekkoa ja käsipalloa pelattiin.

Nyt seuramme on vireä helsinkiläinen jalkapalloilijoiden liikuttaja yli 700 pelaajalla. Toimimme kaupungin suurimpana aikuisten liikuttajana. Jo noin puolet pelaajistamme on aikuisia. Pyöreitä vuosia juhlitaan vuoden varrella monin eri tavoin. Oikeastaan kaikki mitä teemme, kulkee juhlavuoden teemassa. Prinsessat ja Ritarit futiskerhomme kerännee taas noin 100 uutta peluria alkaessaan toukokuussa. Vielä tämän kerran Laajasuon kentällä, jatkossa ja mahdollisesti jo syksyllä paikkana lienee Lassila. Laajasuollekin tulisi saada huoltorakennus, tästä kuuliin viimeksi huolestuneita mielipiteitä Suomi 100 vuotta (Haaga) toimikunnan suunnalta. Samaa mieltä olemme myös me. Ehkä keksimme jotain senkin tiimoilta. Erilaisia turnauksia ja juhlaotteluita pelataan useita ja loppuvuodesta sitten juhlitaan kunnolla. Juhlalogo julkaistiin jo seuramme päättäjäisissä.

Kenttäprojektimme työryhmä on toiminut kiitettävällä ahkeruudella, juuri tällä hetkellä näyttää hyvältä. Ensimmäiset anomukset ja hakemukset on saatu liikkeelle ja osaan on jo vastattukin myönteisesti. Näyttäisi siis siltä, että kenttä muuttuu 2017 tekonurmeksi. Toki paljon on vielä tekemättä ja kaikkien pohulaistenkin apua tarvitaan, tavalla tai toisella. Kentän etenemisestä kuullaan jatkossa varmasti paljon. Seurakirjeissä siitä on ollut jotain.

Poikien 2001 osalta teimme uuden ”aluevaltauksen”. Ikäluokassa perustettiin HPS:n kanssa yhteisjoukkueet, jotka pelaavat tulevalla kaudella hakien paikkaa Palloliiton  B-poikien Ykkösessä. Tyttöjen puolellahan meillä on jo yhteistoimintaa HPS:n ja Gnistanin kanssa.

Seuran hallitukseen saatiin uutta nuorta verta, kun Valtteri Honkanen ja Tuomas Saarela valittiin mukaan tuomaan uusia tuulia ja ajatuksia. Myös kaikki ”vanhat” jatkavat hallituksessa. Tällä porukalla lähdemme juhlavuotta luotsaamaan. Muitakin toki seuramme taustalla toimii ja kaikki apu onkin tervetullutta. Jusu johtaa toimintaa toiminnanjohtajan ja Hantta taas sitten junioripäällikön roolissa.

Iso ja kaunis kiitos kaikille futisvuodesta 2016. Joukkueille taustoineen, pelaajille, vanhemmille ja kaikille mukana oleville. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista.

Railakasta vuoden vaihdetta teille kaikille ja pisterikasta ja menestyksellistä uutta vuotta 2017 !

Eko