Otteluraportti Regions' Cup: HIFK/3 - FC POHU

1.4.2017

Tasan vuosi sitten kohtasimme Regions’ Cupin ensimmäisessä ottelussa HIFK/4 ja ottelu oli meidän hallinnassa. Tipuimme lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Tällä kertaa pelin aikana meillä oli myös rangaistuspotku, jossa myös onnistuimme. Toisintona jälleen torstai kello 20.30, Väinämöisen tekonurmi ja vastassa HIFK joukkue.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä, mutta pikkuhiljaa vasemman laidan vikkelät pelaajat alkoivat saada hyökkäyksiä aikaiseksi. Samaan aikaan keskikentän keskustakin heräsi peliin mukaan. 15. minuutin kohdalla Matias Helin taisteli ohi puolustuksen ja vastustaja joutui kaatamaan Matiaksen rangaistusalueella. Uusien sääntöjen mukaan vastustajalle keltainen kortti ja meille rangaistuspotku. Kentän laidalla muisteltiin viime vuotta, että silloin epäonnistuimme rankkarissa. Tällä kertaa toisin, Sampo Lokki kokemuksellaan laittoi pallon yllättävän varmasti verkon perukoille.

 

Puoliaika jatkui samaan malliin, meidän painostuksella 26. minuutin kohdalla Niklas Lukanderin kulmapotku meni lähes kaikkien läpi takatolpalle. Joonas Närhinen palautti pallon maalin eteen, josta Jesse Himmasella oli helppo työ jatkaa pallo maaliin.

 

Koko ensimmäinen puoliaika oli meidän hallintaa ja maalivahdillemme Valtteri Honkaselle ei tullut juuri hommia muutamaa pitkää katkoa lukuun ottamatta. Maalipaikkoja meillä oli lisämaaleihinkin.

 

Toisella puoliajalla HIFK halusi taistella pelin voitosta ja alkoi saada enemmän pelaajia mukaan hyökkäyksiinsä. 71. minuutin kohdalla meillä oli loistava maalipaikka ottelun ratkaisuun mutta vastustajan maalivahti onnistui torjumaan Matiaksen laukauksen. Puoli minuuttia myöhemmin pallo on meidän maalissa. Puolustukselle tuli kiire vastustajan hyökkäyksen kanssa ja Valtterin ollessa vastassa oli HIFK:n hyökkääjällä helppo työ nosta pallo yli ja maaliin.

 

81. minuutilla vastustajan pelaaja oli karkaamassa puolustajiltamme ja Sampo joutui rikkomaan häntä punaisen kortin arvoisesti. Pari minuuttia myöhemmin vastustajalle tuli kulmapotkusta täysin vapaa paikka, mutta Valtteri onnistui olemaan laukauksen tiellä. Lopun aikaa pelistä HIFK hyökkäsi ja me puolustimme maalin johtoa.

 

Tällä kertaa tuomarin päätösvihellyksen jälkeen poistuimme voittajana Väinämöisen kentältä 1-2 voitto takataskussa.

 

3.kierros arvotaan 19.4. ja ottelu pitää pelata 14.5 mennessä.

 

Maalit:

0-1 Sampo Lokki rp.

0-2 Jesse Himmanen (Joonas Närhinen)

 

Tähdet:

*** Matias Helin – vakuuttava 90 minuuttinen nuorelta pelaajalta.

** Valtteri Honkanen – 85. minuutin kohdalla ollut ”gamesaver” ja viimeisen puolen tunnin torjunnat.

* Niklas Lukander – Keskikentän ”Makelele”

 

Ottelu pelattu 30.3.2017