Mika "Billy" Kokko FC POHU poikien junioripäälliköksi

12.10.2018

Pohjois-Haagan Urheilijoiden (FC POHU) uudeksi poikien junioripäälliköksi on valittu Mika "Billy" Kokko. Kokolla on pitkä historia valmentajana (UEFA A) ja seuratyöntekijänä. Kokko valikoitui tehtävään syksyn avoimen haun kautta. Kokko aloittaa tehtävässään 15.11.2018.

- Uuden junioripäällikön palkkaus on osa seuramme halua panostaa junioreiden valmennukseen. Billy tuo seuraamme mukanaan sopivasti uuden tavan ajatella. Hänellä on pitkä kokemus stadilaisesta junnufutiksesta ja reilu ja rehti tapa työskennellä. Nämä ovat tekijöitä, joiden pohjalta on tosi kiva lähteä kohti tulevaa, toteaa seuramme toiminnanjohtaja Juha-Pekka "Jusu" Partanen.

Seuran toimistolla hihat on jatkuvasti käärittynä mutta tulevana talvena työskennellään tiiviisti seuran valmennuslinjan kehittämisen kanssa. Junioripäälliköt jalkautuvat tulevaisuudessa enemmän joukkueiden arkeen ja panostavat seuran sisäisen koulutuksen kehittämiseen.

- Onhan tämä kova juttu seurallemme. Seuramme johdossa uuden junioripäällikön palkkaaminen on tarkoin harkittu ja luonnollinen "se seuraava askel". Hallituksemme oli ehdottoman yksimielinen siitä, että myös seuramme valmentajat tarvitsevat tukea, jotta kokonaisuus kehittyy, muistuttaa puheenjohtaja Esko "Eko" Manninen.

Uuden junioripäällikön palkkaaminen tulee merkitsemään selkeää panostusta myös tyttöjen valmennukseen. Nykyinen junioripäällikkö Hannu "Hantta" Tulla saa vastuulleen tyttöjen ja naisten valmennuksen kehittämisen. Junioripäälliköt työskentelevät toistensa apuna ja vievät juniorivalmennusta eteenpäin yhdessä.

Uusi poikien junioripäällikkö odottaa uusia haasteita mielenkiinnolla.

- Tunnen Ekon, Hantan ja Jusun etukäteen, se oli tärkeä asia minulle kun hain tätä paikkaa. He ovat rehellisiä, suoraselkäisiä futismiehiä ja heihin voin luottaa kun lähdemme yhdessä kehittämään seuran toimintaa. Olen varma , että yhteistyö heidän kanssaan sujuu upeasti. Tuon oman kokemukseni kautta lisää laatua joukkueiden arkeen ja olen innoissani tästä mahdollisuudesta olla osana ryhmää, joka haluaa viedä seuraa eteenpäin. Emme yritä muuttaa kaikkea nopeasti, vaan kartoitamme nykytilanteen, otamme mukaan hyvin toimivat asiat ja autamme niissä kohdissa jotka tarvitsevat tukemista. Alkuvaiheessa tuomme valmennuslinjan isommaksi osaksi joukkueiden arkea ja käymme jokaisen poikajoukkueen tilanteen läpi, jotta pystymme auttamaan joukkuetta juuri heidän tilanteensa huomioon ottaen

Partanen vielä toteaa, että valinnassa painoi Kokon rakentava ote seuratyöskentelyyn ja hän on viime vuosina meritoitunut nuorten pelaajien valmentajana ja kehittäjänä.

Tulevalla kaudella Mika "Billy" Kokko saa seuratyöskentelynsä lisäksi vastuulleen FC POHU/HPS YJ B17 ikäkausijoukkueen. Poikien B17 pelasi upean kauden 2018 ja joukkue pelaa myös kaudella 2019 Ykkösessä.

- FC POHU:n yhteistyö HPS:n kanssa on hieno osoitus siitä miten seurojen kannattaa tehdä yhteistyötä oikealla tavalla unohtamatta kuitenkaan oman seuran identiteettiä sekä historiaa. Tämä yhteistyö mahdollisti sen että olen mukana B-junnujen valmennuksessa myöskin seuratyön ohella, toteaa Kokko.

FC POHU toivottaa Billyn tervetulleeksi seurayhteisöön.

Lisätietoja: Juha-Pekka Partanen, toiminnanjohtaja, +358449777815, juha-pekka.partanen@fcpohu.fi‍