FC POHU keskeyttää harjoitustapahtumat maaliskuun loppuun asti

13.3.2020

Valtioneuvoston ja edelleen Palloliiton suosituksen mukaisesti FC POHU keskeyttää harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti. Päätöksellä haluamme omalta osaltamme ennaltaehkäistä tartunnalle altistumista. Ulkokenttiä voi käyttää omatoimiseen harjoitteluun.

Joukkueiden osallistumisesta kilpailutoimintaan seurataan Palloliiton tiedotusta mutta myös Palloliiton kilpailutoiminta on tauolla maaliskuun loppuun asti. Palloliiton alaisten seurojen järjestämä Talviliiga on tiedottanut 12.3., että Talviliigan ottelukierrokset maaliskuun ajalta jäävät pelaamatta.

Palloliiton tiedote 12.3.2020 https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/liittohallitus-paatti-jalkapallon-ja-futsalin-kilpailutoiminnan-valiaikaisesta

FC POHU hallitus seuraa jatkuvasti Valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Palloliiton koronaviruksen tiedottamista ja suosituksia. Seuran hallituksella ja toiminnanjohtajalla on käytössään yhteinen viestikanava, jossa saatavilla olevaa tietoja jaetaan. Seura on varmistanut kanavan avulla nopean reagoinnin muutoksiin ja tehtäviin päätöksiin. Suhtaudumme tilanteeseen rauhallisesti mutta vakavasti.

Kyseessä on ylivoimainen este, joten maaliskuun loppuun asti kestävä tauko ei tule vaikuttamaan maksuihin.

Seura suosittaa kiinnittämään huomiota, että
- Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti emme suosittele FC POHU joukkueiden matkustamista toistaiseksi ulkomaille turnauksiin, peleihin tai leireille. Mikäli joukkue on ilmoittautunut ulkomailla järjestettäviin tapahtumiin, lopullinen päätöksenteko peruuttamisesta on joukkueella. Tiedossa olevien turnausten osalta järjestäjät ovat jo olleet joukkueisiin yhteydessä.
- Seura suosittelee siirtämään mahdolliset aikuisjoukkueiden saunaillat toistaiseksi
- Seuran omat koulutukset siirretään maaliskuun ajalta tai niiden järjestämiseksi mietitään vaihtoehtoisia tapoja.
- Pelaajille suositellaan toistaiseksi hansikkaiden käyttöä ulko- ja halliharjoituksissa sekä julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa.

Olemme joutuneet 12.3. tekemään harmittavan ratkaisun ja siirtämään alueemme päiväkodeille vuosittain järjestettävän Kaikki Pelissä -päiväkotitapahtuman. Satoja lapsia liikuttava tapahtuma on päätetty siirtää elokuulle ja tehdä siitä jälleen osallistujille ikimuistoisen kokemuksen..

FC POHU muistuttaa pelaajiaan, heidän vanhempiaan ja valmentajiaan hyvästä hygieniasta joukkuetoiminnassa.

Seuraavat asiat on syytä muistaa nyt ja jatkossa osana seuratoimintaa myös influenssakauden ulkopuolella:
- Pelaaja tai valmentaja ei saa osallistua harjoituksiin, mikäli tuntee olonsa sairaaksi
- Pelaajien ja valmentajien tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ennen ja jälkeen harjoitusten
- Jokaisella on oma pullo, toisen pulloa ei lainata
- Käsikontakteja on syytä välttää toistaiseksi kevään ajan. Joukkueiden "POHU-huudot" suoritetaan toistaiseksi ilman, että kädet koskettavat toisiaan.

Seuran jäsenet ja joukkueet voivat olla yhteydessä toiminnanjohtaja Juha-Pekka Partaseen kaikissa koronavirustilanteeseen liittyvissä kysymyksissä, p. 044 977 7815.

Koronavirukseen sairastuneiden oireita ovat olleet kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Helsingin kaupunki on avannut neuvontapuhelimen, joka palvelee numerossa +358931010024 ja on auki arkisin klo 7-20. Muina aikoina voi olla yhteydessä päivystysapuun p. +3589116117 (24 h). Oireilevia henkilöitä kehotetaan ottamaan ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä terveysviranomaisiin.

Älä hakeudu terveysasemalle, ennen kuin olet ollut puhelimitse yhteydessä edellä mainittuihin numeroihin. Kaikessa toiminnassa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeita. Mahdollisista karanteenitoimenpiteistä päättää aina terveysviranomaiset.

Usein kysyttyä koronaviruksesta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

Käsienpesu ja yskiminen https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen