HPS/FC POHU P17 YJ -joukkueen valmennus vaihtuu

16.3.2020 klo 10

SM-karsintaa parhaillaan pelaavan P17 joukkueen valmennus vaihtuu 16.3., kun joukkuetta valmentanut Jori Wahlroos jää sivuun omasta pyynnöstään hänen muuttuneen työtilanteen vuoksi. Uudeksi vastuuvalmentajaksi on valittu Ray Saarelainen (UEFA A, VAT). Apuvalmentajina toimivat Tommi Tulkki ja uutena valmennustiimiin liittyy Matti Honkala. Maalivahtivalmennus ja joukkueenjohto jatkavat entisessä kokoonpanossa.

Wahlroos haluaa kiittää seuroja mahdollisuudesta, "Johtuen muutoksista omassa työelämässäni en pysty jatkossa enää valmentamaan joukkuetta. Haluan kiittää seuroja, pelaajia ja joukkueen taustoja tästä mahdollisuudesta valmentaa tätä joukkuetta." Seurat ymmärtävät syyn muutokselle ja antavat Jorin päätökselle tukensa.

Ray Saarelainen on kokenut valmentaja ja toiminut pitkään suomalaisen futiksen parissa. ”Saarelainen tuo varmasti omalla kokemuksellaan ja vaatimustasollaan joukkueen toimintaan uudenlaisen muutoksen”, joukkueenjohtaja Billy Kokko kuvailee Saarelaisen valintaa. ”Hänellä on laaja kokemus tämäntyyppisten joukkueiden valmennuksesta sekä pelaajien kehittämisestä”, Kokko jatkaa.

"Reide" siis palaa FC POHU (HPS/FC POHU YJ) valmentajaksi muutaman vuoden tauon jälkeen. Hän valmensi viimeksi FC POHU:n miesten edustusjoukkuetta kaudella 2013. Saarelaisella on yli 20 vuoden valmennuskokemus pääkaupunkiseudun joukkueissa. Saarelainen on aikaisemmin urallaan valmentanut B-junioreita muun muassa HJK:n, FC Espoon, AC Allianssin ja PK-35:n organisaatioissa. Kokemusta miesten Kakkosesta Saarelaiselta löytyy Käpylän Pallon, FC POHU:n ja Gnistanin peräsimestä.

Mukaan valmennukseen tulee myös Matti Honkala. Billy on tyytyväinen siihen, että myös ”Masa” saadaan valmennukseen mukaan. ”Masa tuo jengiin pelaajan näkökulman ja pystyy auttamaan pelaajia vahvan pelaajauransa ansiosta, hänellä on myös pitkä pohulainen tausta valmentajana ja tuntee osan pelaajista jo ennalta, Kokko täydentää.

”Valmennuksen vaihtuminen kesken kauden on aina hankala asia ja nykyinen hyvin erikoinen tilanne suomifutiksessa tekee tästä mielenkiintoisen. Uusi valmentaja tuo takuuvarmasti omia näkökulmia joukkueen arkeen. Muutos pitää tehdä hallitusti ja siihen tietenkin pyrimme. Olimme pakkotilanteessa kun Jori ilmoitti ettei pysty jatkamaan valmentajana. Onneksi löysimme uudet valmentajat nopeasti ja jatkuvuus valmennuksessa säilyy, kun Tommi Tulkki jatkaa joukkueen mukana. Kuten aina kilpajoukkueessa, tämä tilanne pakottaa pelaajat ansaitsemaan paikkansa uudestaan ja se mahdollistaa samalla henkilökohtaisen kehittymisen”, Billy kuvailee uutta tilannetta.

HPS, FC POHU sekä joukkue kiittävät Jori Wahlroosia joukkueen eteen tehdystä työstä.

Joukkueen seuraava tapahtuma on uuden valmennuksen avauspalaveri. Seuratoiminnan tilanteesta johtuen, ajankohta ilmoitetaan pelaajille ja heidän vanhemmilleen myöhemmin.