FC POHU toiminnan varmistaminen tulevaisuudessa

24.3.2020

Seuramme hallitus haluaa varmistaa perinteisen seuramme toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa ja sen vuoksi pyydämme kaikilta jäseniltämme nyt solidaarisuutta. Tämän hetkinen tilanne on haastava kaikille mutta haluamme, että seuran toiminta pysyy elinvoimaisena myös tulevaisuudessa, kun tilanne alkaa palautua. Valtioneuvoston ja edelleen Palloliiton suosituksen mukaisesti FC POHU on keskeyttänyt harjoitus- ja turnaustapahtumat 13.4.2020 asti. 

Nykytilanne työllistää ja kuormittaa myös seuran hallitusta ja työntekijöitä jatkuvan selvittelyn, seurannan ja tiedon keräämisen ja välittämisen osalta. Verkostomme suomalaisessa jalkapalloperheessä ovat hyvät ja tiedon välittämiseen seuran sisällä on luotu uusia edellytyksiä. Seuramme yhteistyö Palloliiton ja muiden eteläisen alueen seurojen kanssa on päivittäistä ja sujuvaa.

Olosuhteet - POHU Areena
* POHU Areenan ylläpito vaatii tuloja, jotka kenttäyhtiö saa harjoitusvuorojen vuokrista. Tällä hetkellä ei ole tiedossa muutoksia kenttään kohdistuviin kustannuksiin.
* Kenttä on auki kaikille seuramme pelaajille omatoimiseen harjoitteluun ja kentälle lisätään kaksi uutta syöttöpenkkiä harjoittelun tueksi. Omatoimisessa harjoittelussa tulee noudattaa valtioneuvoston päivittyviä ohjeita.
* POHU Areenaa hallinnoi Pohjois-Haagan Urheilijat ry:n omistama POHU Areena Oy. Rakennetusta olosuhteesta halutaan pitää huolta. Kentän vuosihuolto on tärkeää tehdä normaalisti keväällä ennen pelikauden alkua. Sääolojen ollessa suotuisat vuosihuolto ja syväputsaus tehdään 1.4.

Seuratoiminnan turvaaminen
* Seura pyrkii turvaamaan arjen ilman lomautuksia.
* Työntekijöiden toimenkuvaa muotoillaan vallitsevien olojen mukaan. Harjoitustauon aikana seuran toiminnan tukirakenteita kehitetään ja luodaan edellytyksiä, jotka perustavat entistä laadukkaamman arjen joukkuetoiminnalle tulevaisuudessa.
* Jäsenmaksujen osalta seura ei peri aktiivisesti erääntyneitä jäsenmaksuja mutta viime vuoden avoimien saatavien perintää jatketaan normaalisti. Tämän vuoden jäsenmaksut tulee kuitenkin suorittaa avoimilta osin mahdollisimman pian. Jäsenmaksut ovat yksi tärkeimmistä seuran toimintaedellytyksistä.

Maksut
* Seuran hallitus suosittelee joukkueita pitämään joukkuemaksut ennallaan myös harjoitustauon aikana.
* Tapahtumakohtaisilla palkkioilla toimivien valmentajien osalta joukkue voi itse pohtia ja päättää, löytyykö valmentajalle töitä poikkeustilanteen ajaksi.
* Tilanteen ollessa erikoinen kenttäyhtiön tulevaisuus turvataan kuitenkin laskuttamalla vuorot seuralta myös harjoitustauon ajalta. Seura laskuttaa vuorot edelleen joukkueilta voimassa olevien vuorovarausten mukaisesti.
* Harjoitustauon aikana voi kertyä myös säästöjä ja niiltä osin kun maksuihin tulee seuralle alennuksia, ne siirretään sellaisenaan joukkueille.

Kilpatoiminta
* Tällä hetkellä arvioidaan, että kilpailutoiminta päästään aloittamaan noin kahden viikon kuluessa siitä, kun koulujen toiminta on avattu. Edellä mainittu tarkoittaa sitä, että sarjatoimintaa ei aloiteta missään tapauksessa ennen huhti-toukokuun vaihdetta.
* Pelien asettelu aloitetaan tarvittavilta osin uudelleen.

Seuramme toimisto työskentelee normaalisti harjoitustauon aikana. Joukkueiden tukitoimia kehitetään ja työkaluja arkeen työstetään Palloliiton laatujärjestelmän vaatimusten mukaisesti. Ensi viikon aikana joukkueiden valmentajille lähetetään lisätietoja omatoimisen harjoittelun vinkeistä pelaajillemme.
Jatkamme myös mm. Palloliiton Pelipaikan ja Tason päivittämistä toimihenkilöiden osalta.

YouTube-kanava FC POHU TV on avattu seuramme pelaajille ja valmentajille https://www.youtube.com/channel/UC6dIWXdo-J0j0ZKKhXuhqUw

Tauon aikana seuran työntekijöillä on mahdollisuus työskennellä enemmän "normaaliin työaikaan" eli toivomme, että yhteydenotot painotetusti klo 9-17 välillä. Kiireellisissä asioissa olette edelleen yhteydessä tilanteen vaatiessa.

Yhteystiedot:
Juha-Pekka "Jusu" Partanen, toiminnanjohtaja, +358449777815, juha-pekka.partanen@fcpohu.fi
Billy Kokko, junioripäällikkö (pojat), +358415359828, billy.kokko@fcpohu.fi
Hantta Tulla, junioripäällikkö (tytöt), naiseten joukkueet, +358449790771, hantta.tulla@fcpohu.fi

Toivomme kaikilta ymmärrystä. Tilanne on vakava mutta yhdessä voimme varmistaa toiminnan jatkuvuuden.‍