FC POHU ajankohtainen koronatiedote 9.12.2021

9.12.2021

FC POHU ohjeistaa joukkueitaan toimimaan vastuullisesti ja omalta osaltaan näin varmistetaan joukkuetoiminnan jatkuvuus. Seuraamme tiiviisti viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia. Kaikkia toimintaohjeita on noudatettava ja jokaisen joukkueen tulee noudattaa kaikessa toiminnassaan niin ulko- kuin sisätiloissakin terveysturvallista toimintatapaa.

Aluehallintoviraston 2.12. antamien määräysten mukaan kaikkien yli 16-vuotiaiden tulee esittää koronapassi osallistuakseen sisätiloissa järjestettävään toimintaan (harjoitus, ottelu, turnaus, muu seuran tapahtuma). Myös jalkapallohalli on sisätila. Määräys koskee myös pukuhuonetiloja. Ulkokentilla toiminta jatkuu normaalisti ryhmäkoon alittaessa 50 henkilöä.

Määräys ei koske seuraan työsuhteessa olevia päätoimisia, osa-aikaisia ja sopimusvalmentajia.

FC POHU:n joukkueista määräys koskee 16-vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia juniorijoukkueiden pelaajia, miesten ja naisten edustusjoukkueita, harrastejoukkueita ja joukkueiden muita toimihenkilöitä.

Määräys koskee myös tiloissa olevia vanhempia, joten toistaiseksi vanhempia pyydetään välttämään harjoitusten seuraamista katsojina. Harjoituksissa ensisijaisesti vain joukkueiden välttämättömät henkilöt ja valmentajat.

Koronapassin lukijan voi ladata osoitteesta https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.thl.koronatodistus&hl=fi

Koronapassin tarkastamisesta vastaa joukkue. Vastuuvalmentaja tai joukkueen muu yhteyshenkilö vastaa tarkastamisen organisoimisesta. Tehtävää voi sen tarpeen vaatiessa hoitaa joku muu joukkueen toimihenkilö.

Toiminnan järjestäjä (seura/joukkue) on vastuussa, että jokaisessa tapahtumassa mukana olevat ovat näyttäneet koronapassin. Kotijoukkue tarkastaa koronapassin myös ottelun erotuomareilta. Ilman koronapassia toimintaan ei edellä mainitun mukaisesti voi osallistua.

  • Alle 16-vuotiaiden toiminta jatkuu normaalisti. Tilat on mitoitettu niin, että halutessaan turvavälejä on mahdollista noudattaa.
  • Kaikki avoinna olevat olosuhteet ovat FC POHU-joukkueiden käytettävissä huomioiden kunkin tilan voimassa olevat ohjeet.

Määräys koronapassin käytöstä koskee myös ottelutapahtumien katsojia. Katsojien tulee noudattaa järjestäjien ohjeistusta tapahtumissa. Pelikentän ulkopuolella on voimassa vahva maskisuositus.

Toiminnassa on noudatettava niin edellä mainittuja, kuin aiempiakin turvallisuusohjeita:

  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Huom! Mikäli pelaajalla ilmenee oireita kesken tapahtuman, tämä tulee eristää muusta joukkueesta ja järjestää tälle yhdessä vanhempiensa kanssa kuljetus kotiin mahdollisimman nopeasti.
  • Suosittelemme vahvasti, että valmentajat, toimihenkilöt ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia harjoittelun ulkopuolella.
  • Harrastustoimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Muiden kuin toimintaan osallistujien ja ohjaajien oleskelu harrastus- ja pukeutumistiloissa minimoidaan.
  • Jokaisella pelaajalla on oma henkilökohtainen juomapullo.
  • Pukuhuonetiloja tulee käyttää harkiten. Avoinna olevien vessojen käyttö on sallittua.
  • Kentälle ei saa sylkeä. Mikäli joudut aivastamaan tai yskimään, tulee se tehdä hihaan tai paidan sisään.
  • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harjoitukseen.

Koronavirukselle altistuminen joukkuetoiminnassa

Joukkuetoiminnassa tapahtuneiden altistumisten kohdalla tulee asiasta tiedottaa joukkuetta (joukkueenjohtaja), joka tiedottaa seuraa (toiminnanjohtaja).

Jos olet altistunut koronalle ja sinulla on oireita, hakeudu koronatestiin, vaikka olisit täysin rokotettu.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, toimitaan fiksusti ja vastuullisesti, ja pysytään terveinä!