FC POHU:n toiminta tuo yhteiskunnalle vuosittain yli 6 miljoonan euron hyödyn

24.9.2021

UEFA SROI osoittaa, että jalkapallon taloudelliset, sosiaaliset ja terveydelliset vaikutukset ovat huomattavan laajat. Seuramme tekee jatkuvasti töitä, että näin olisi myös jatkossa aivan kuten olemme tehneet jo lähes 65 vuoden ajan, toiminnanjohtaja Juha-Pekka Partanen toteaa.

UEFA SROI -mallinnus on työväline, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta. Mallinnus perustuu vuoden 2019 lukuihin. UEFA SROI -mallinnus antaa työkalun valtakunnalliseen ja paikalliseen vaikuttamiseen tutkitun tiedon avulla. Mallinnuksen tavoitteena on osoittaa kuinka jalkapallo edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä suomalaisessa yhteiskunnassa. Investointi jalkapalloon on sijoitus suomalaisten hyvinvointiin.

UEFA SROI osoittaa, että FC POHU toiminta tuo vuosittain terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin lähes kahden miljoonan euron hyödyt muun muassa alentamalla riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, tyypin 2 diabetekseen, syöpään ja mielenterveysongelmiin. Lajin sosiaaliset hyödyt ovat lähes 0,9 miljoona euroa huomioiden vapaaehtoistyön arvo, koulutustulokset, syrjäytymisen ennaltaehkäisy. Lisäksi jalkapallon suorat vaikutukset taloudelle ovat yli 3,5 miljoonaa euroa jalkapalloperheen harrastustoimintaan liittyvänä kulutuksena ja olosuhteisiin liittyvinä rakentamisen tuottoina ja työpaikkoina. Yhteensä taloudelliset, sosiaaliset ja terveydelliset vaikutukset ovat siis lähes 6,5 miljoona euroa.

Lisätietoa:
Juha-Pekka Partanen, toiminnanjohtaja, +358449777815, juha-pekka.partanen(a)fcpohu.fi