FC POHU miesten edustusjoukkue kohti uutta kautta

29.10.2018

Ainoa tavoitteemme on paluu Kolmoseen

FC POHU miesten edustusjoukkue pelaa ensi kaudella Nelosessa. Putoaminen Kolmosesta oli kaikille pettymys, mutta nyt muutama viikko sarjan päättymisen jälkeen ollaan uudella innolla rakentamassa ensi kauden joukkuetta.

”Meillä on kirkas, selkeä ja ainoa tavoite nostaa POHU saman tien takaisin Kolmoseen. Kaikki tekeminen lähtee siitä ja joukkueen rakentaminen on alkanut”, linjaavat ensi kaudella vastuuvalmentajina toimivat Matti ”Masa” Honkala ja Tomi Piirainen.

Valmentajien valintaprosessi oli lyhyt ja napakka. Joukkueen taustat kävivät kummankin kanssa hyvän, rakentavan keskustelun, jonka lisäksi valmentajat kävivät keskenään läpi omat roolinsa, valmennuksen keskeiset linjaukset ja joukkueen rakentamisen periaatteet. Valmennuskaksikossa yhdistyy erinomaisesti Masan pitkä pelaaja- ja valmennuskokemus sekä Tomin UEFA B -koulutuksen tuoma analyyttisyys ja tieto-taito.   

Joukkueessa tehdään nuorennusleikkaus

”Löysimme nopeasti yhteisen näkemyksen, jota nyt lähdemme toteuttamaan. Joukkueessa tehdään nuorennusleikkaus, mutta kuitenkin hallitusti niin, että vahvasti sitoutuneet, kokeneet pelaajat viime kauden joukkueesta tai sen ulkopuolelta ovat tervetulleita joukkueeseen”, valmentajat toteavat.

Valmistautuminen ensi kauteen tapahtuu suunnitelmallisesti ja aikataulutetaan nousujohteisesti. Joukkue aloittaa yhteiset, kerran viikossa olevat harjoitukset keskiviikkoisin 7.11. klo 20-21 Topcart Areenalla. Tahti kiihtyy joulukuussa ja tammikuussa ollaan tilanteessa, jolloin joukkueen runko lyödään lukkoon. Marraskuun harjoitukset ovat myös jo samalla vapaita harjoituksia, joissa katsastetaan pelaajia.

Avoin viestintä on ytimessä

"Tulemme kiinnittämään erityistä huomiota avoimeen viestintään. Meille on erittäin tärkeätä, että kaikki tietävät koko ajan, missä mennään. Kaikki harjoitukset ovat tavoitteellisia ja teemoitettuja. Tekniset, taktiset, pelitavalliset ja muut asiat käydään läpi niin pukukopissa kuin kentällä sekä joukkueena että yksittäisten pelaajien kanssa”, Honkala ja Piirainen toteavat. 

”Futismatsi kestää 90 minuuttia ja yksi keskeinen lähtökohtamme on, että pelaajiemme tulee olla fyysisesti 90 minuutin kunnossa. Harjoitukset ovat korosteisesti pallollisia tapahtumia ja me testaamme harjoituskauden aikana säännöllisesti pelaajien fysiikan. Lähdemme siitä, että jokainen pelaaja varmistaa, että homma ei jää fysiikasta kiinni.”

Joukkueen olosuhteet ovat huippuluokkaa. Lassilan tekonurmikenttä on yksi Helsingin parhaista ja joukkueelle varataan kentältä tarvittavat harjoitusvuorot.  

Joukkueen taustaryhmä on koossa, joukkueenjohdon ja huollon vastuuhenkilöt selviävät lähiviikkojen aikana.

Lisätietoja antavat ja tiedusteluihin vastaavat:
Matti Honkala 0503203269
Tomi Piirainen  0442446466