Arki häämöttää ja pienryhmäharjoittelu voidaan hiljalleen käynnistää

8.5.2020

Valtioneuvoston ja edelleen Palloliiton suosituksen mukaisesti FC POHU on keskeyttänyt harjoitus- ja turnaustapahtumat 13.5.2020 asti. Palloliiton 5.5. päivitetyn ohjeistuksen mukaan pienryhmäharjoittelu voidaan kuitenkin käynnistää jo aiemmin. POHU Areenan kenttä aukeaa pienryhmäharjoittelulle 7.5. ja Helsingin kaupungin kentät aukeavat 14.5.

POHU Areenalla harjoittelu voidaan hiljalleen aloittaa mutta tämä vaatii erityisjärjestelyjä:
* Harjoitukset järjestetään vain pienryhmäharjoituksina vähintään 2m etäisyyksillä 31.5. asti..
* Vanhemmat ja ulkopuoliset eivät saa tulla kenttäalueelle harjoitusten ollessa käynnissä, jotta osallistujamäärä ei nouse yli rajoitusten
* Nuorimpien pelaajien osalta voi olla hyvä, että vanhempi saattaa pelaajan ensimmäisiin harjoituksiin, koska kentälle käynti väliaikaisesti muuttunut.
* Harjoitusten ollessa käynnissä, kenttäalueelle ei saa tulla odottamaan oman harjoituksen alkamista.
* Harjoitusten aikana kenttäalue on suljettu ulkopuolisilta, koskien myös joukkueen taustoja ja vanhempia.
* Joukkueita suositaan osallistumaan valvontaan oman harjoituksensa ajan, ettei ulkopuolisia tule kenttäalueelle.

Ohjeet seuroille ja joukkueille pienryhmäharjoitteluun (Palloliitto 5.5. ja seuran tarkennukset)
* Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).
* Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
* Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja. Tämä koskee ison 11v11 kentän puolikasta.
* Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.
* Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan. Vanhempia pyydetään etenkin nuorimmissa ikäluokissa muistuttamaan, että 31.5. asti lähikontaktit ja pelaaminen harjoituksissa perinteisessä muodossaan ei ole mahdollista. Kaikki halailu, kättelyt ja juomapulloilla leikkiminen on harjoituksissa kielletty.
* Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.
* Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).
* Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava. POHU Areenan huoltorakennus on suljettu 31.5. asti. Juomapulloja ei ole kentällä mahdollista täyttää, wc-tilat eivät ole käytössä ja käsienpesuun ei ole mahdollisuutta. Varatkaa harjoituksiin reilusti juomaa.
* Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö. Juomapulloja säilytetään erillään toisistaan tai pelaaja kuljettaa juomapulloa mukanaan valmentajien ohjeista riippuen.
* Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.
* Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
* Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin). Suosittelemme käsineiden käyttöä toistaiseksi harjoituksissa.
* Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
* Sylkemistä kentällä tulee välttää.
* Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
* Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
* Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.

Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Muuta huomioitavaa:
* Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi. Tästä ei tule pelaajan tai perheen tuntea painetta, eikä joukkueiden johto tai valmennus tätä erikseen korosta.
* Seuran harjoituksiin ei saa osallistua, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita.

Palloliiton tiedote 5.5. https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun

FC POHU työntekijöiden käynnissä olevat ja tulevat loma-ajat toukokuussa
Työntekijöiden lomia on aikaistettu. Normaalisti kilpailukausi olisi parhaillaan alkamassa. Varaudumme lomajärjestelyillä kuitenkin siihen, että olemme valmiita kun toiminta jatkuu ja reagointikykymme pysyy terävänä.

Juha-Pekka "Jusu" Partanen, toiminnanjohtaja, 18.5.-29.5.
Loman aikana yhteydet: Hantta Tulla, junioripäällikkö (tytöt), +358449790771, hantta.tulla@fcpohu.fi tai Billy Kokko, junioripäällikkö (pojat), +358415359828, billy.kokko@fcpohu.fi

Mika "Billy" Kokko, junioripäällikkö (pojat), 4.5.-15.5.
Loman aikana yhteydet: Hantta Tulla, junioripäällikkö (tytöt)

Kuten jo aiemmin tiedotettu, FC POHU YouTube kanava on avattu ja sitä käytetään jatkossa valmennuksen tukena. Pienryhmäharjoitteluun sieltä saa vinkkejä harjoituksen sisältöön. Infoamme joukkueiden toimihenkilöitä myös suoraan joukkeiden arkea koskevista, päivittyvistä toimintaohjeista. Näitä pääsemme jalkauttamaan, kun tilanne normalisoituu. Myös kotikentän seurapalveluita on parannettu kevään aikana ja olemme luoneet POHU Areenalle puitteet sisäisten koulutusten ja kokousten järjestämiseen kotikentän välittömässä läheisyydessä.

Nykytilanne työllistää ja kuormittaa myös seuran hallitusta ja työntekijöitä jatkuvan selvittelyn, seurannan ja tiedon keräämisen ja välittämisen osalta. Verkostomme suomalaisessa jalkapalloperheessä ovat hyvät ja tiedon välittämiseen seuran sisällä on luotu uusia edellytyksiä. Seuramme yhteistyö Palloliiton ja muiden eteläisen alueen seurojen kanssa on päivittäistä ja sujuvaa.

Olosuhteet - POHU Areena
* POHU Areenan ylläpito vaatii tuloja, jotka kenttäyhtiö saa harjoitusvuorojen vuokrista. Kaupungilta on tullut kentään kohdistuvia huojennuksia. Samalla kuitenkin mm. pelitoiminta jätää vuokratuloja saamatta.
* Kenttä on auki edelleen kaikille seuramme pelaajille omatoimiseen harjoitteluun. Omatoimisessa harjoittelussa tulee noudattaa valtioneuvoston päivittyviä ohjeita. Omatoimiseen harjoitteluun liittyviä ohjeita tulee pelaajien ja joukkueiden noudattaa myös muilla kentillä. Pienryhmissä harjoittelussa tulee noudattaa vähintään 2 metrin etäisyyksiä.
* POHU Areenaa hallinnoi Pohjois-Haagan Urheilijat ry:n omistama POHU Areena Oy. Rakennetusta olosuhteesta halutaan pitää huolta. Kentän vuosihuolto on tärkeää tehdä normaalisti keväällä ennen pelikauden alkua. Vuosihuolto ja syväputsaus tehtiin suunnitelman mukaisesti 1.4. Huoltotoimet ovat kentän ylläpidon kannalta todella tärkeitä ja kentän elinkaarta saadaan aktiivisella huollolla pidennettyä.

YouTube-kanava FC POHU TV https://www.youtube.com/channel/UC6dIWXdo-J0j0ZKKhXuhqUw
Facebook https://www.facebook.com/fcpohu1957/

Kiireellisissä asioissa olette edelleen yhteydessä tilanteen vaatiessa mutta toivomme, että yhteydenotot painotetusti klo 9-17 välillä.

Yhteystiedot:
Juha-Pekka Partanen, toiminnanjohtaja, +358449777815, juha-pekka.partanen@fcpohu.fi, lomalla 18.5.-29.5.
Mika "Billy" Kokko, junioripäällikkö (pojat), +358415359828, billy.kokko@fcpohu.fi, lomalla 4.5.-15.5.
Hantta Tulla, junioripäällikkö (tytöt), naisten joukkueet, +358449790771, hantta.tulla@fcpohu.fi

Toivomme kaikilta ymmärrystä. Tilanne on vakava mutta yhdessä voimme varmistaa toiminnan jatkuvuuden.